piątek, 3 lutego 2012
Gnocchi z suszonymi pomidorami, sosem serowym i bazylią
500 g gnocchi lub makaronu tagliatelle
150 ml śmietany 36 proc.
125 g sera brie
125 g sera camambert
50 g sera gorgonzola
75 g suszonych pomidorów w oleju
świeża bazylia
pieprz
Makaron lub kluski gotujemy.
sos: Śmietanę wlewamy do garnka i zagotowujemy. Wrzucamy trzy sery pokrojone na drobne kawałki, mieszamy, przekładamy wszystko do kąpieli wodnej i cały czas mieszamy aż się wszystkie sery rozpuszczą. Jak zostaną nam jakieś kawałki to można delikatnie sos zmiksować. Następnie dodajemy do środka suszone pomidory pokrojone w paseczki. Sosem polewamy kluski. Na koniec doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Przepis Roberta Sowy.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz