4-5 dojrzałych pomidorów
1/2 pomidorów z puszki
2 cebule
2 czerwone papryki
1 duży bakłażan
2 cukinie
4 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
2 listki laurowe
tymianek (najlepiej swieży)
sól, pieprz do smaku
Pokrojoną w krążki cebulę podsmażam. Dorzucam pokrojoną w cienkie paski paprykę i smażę przez pięć minut. Nastepnie dorzucam pokrojonego w grubą kostkę bakłażana. Pomidory nacinam i zalewam wrzątkiem, a potem obieram ze skórki. Pokrojone na kawałki wrzucam do środka. Dodaję trochę pomidorów z puszki. Po kilku minutach dorzucam pokrojoną w plastry cukinię. Dodaję wyciśnięty czosnek. Dosypuję przyprawy. Następnie duszę, aż warzywa będą miękkie. Można podawać z bagietką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz