piątek, 17 grudnia 2010

Muszle z bakłażanem

12 muszli
1 bakłażan
1 cebula
2 ząbki czosnku
3 łyżki orzeszków pinii
5 łyxek oliwy
1/4 łyżeczki chili
sól,pieprz
6 pomidorków koktajlowych
ser kozi

Cebulę i czosnek kroję drobno i posypuję solą. Podmażam na 2 łyżkach oliwy. Doprawiam pierzem. Zdejmuję z patelni. Wlewam na nią 2 łyżki oliwy i podsmażam pokrojonego w kosteczkę bakłażana. Doprawiam solą, pieprzem i chili. Muszelki gotuję al dente w lekko osolonej wodzie. Na suchej patelni rumienię orzeszki pinii i mieszam je z cebulką, czosnkiem i bakłażanem. Farszem wypełniam muszelki. Posypuję serkiem kozim i dekoruję pomidorkami. Przepis z Kwestii Smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz