wtorek, 11 maja 2010

Sałatka Cezara

2 sałaty rzymskie
200 g ciabatty
2 łyżki oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku, posiekane i roztarte
1 szkl. startego parmezanu

sos:
3 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
3 łyżki soku z cytryny
1 łyżka octu balsamicznego
ząbek czosnku drobno posiekany
szczypta soli i pieprzu

Wszystkie składniki na sos mieszam. Oliwę mieszam z czosnkiem. Bagietkę lub ciabattę kroję na skośne kromki, nacieram oliwą z czosnkiem, układam na blaszce, grilluję lub piekę parę minut z każdej strony, aż powstaną grzanki. Sałatę układam na talerzu, na nią wykładam grzanki, ser i polewam dressingiem. Przepis z Magii Smaków.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz