1 cukinia,
1 bakłażan,
1 papryka czerwona,
kilkanaście pieczarek,
4 ząbki czosnku
kilka pomidorków koktajlowych
garść świeżej lub suszonej bazylii i oregano,
kawałek sera feta,
winegret:
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka octu balsamicznego,
1 łyżeczka miodu,
1/2 łyżeczki musztardy Dijon,
świeżo zmielony pieprz
Cukinię, bakłażana i paprykę pokroić w kostkę, ząbki czosnku obrać. Wszystkie warzywa przełożyć do miski, dodać zioła, oprószyć solą i całość skropić i wymieszać z oliwą z oliwek, następnie wrzucić na rozgrzaną patelnię grillową i grillować, aż będą dokładnie opieczone z każdej strony.
Składniki winegretu wymieszać i skropić nim zgrillowane warzywa. Sałatkę przed podaniem posypać pokruszoną fetą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz