wtorek, 23 lutego 2010

Tortilla warzywna



1 opakowanie tortilli
1 czerwona papryka
pół puszki kukurydzy
1 cebula
1 puszka włoskich pomidorów
kilka liści sałaty lodowej
2 łyżeczki papryki słodkiej

sos czosnkowy:
mały kubek jogurtu greckiego
2-3 ząbki czosnku
1 łyżka majonezu
sól i pieprz

Cebulę pokrojoną w piórka podsmażam, dodaję pokrojoną w paski paprykę. Smażę około 5 minut, następnie przykrywam i duszę do miękkości. Dodaję pomidory w puszce, paprykę w proszku, a na koniec kukurydzę, przyprawiam solą i pieprzem. Składniki sosu mieszam i schładzam.
Na rozgrzanym na patelni placku, rozsmarowuję trochę sosu, nakładam farsz paprykowy i zwijam owijając placek sałatą. Tortillę można przygotować także w piekarniku. Placki z farszem należy zawinąć w folię aluminiową i podgrzać w piekarniku. Po wyjęciu posmarować sosem czosnkowym i obłożyć liściem sałaty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz